Els darrers 20, 21, 22 i 23, Catalunya i molts territoris veïns, hem patit les conseqüències devastadores de la borrasca “Glòria”, amb diverses víctimes mortals, persones lesionades i quantiosíssimes pèrdues materials.

En primer lloc adrecem la nostra consideració cap a les víctimes mortals i el nostre condol, en clau cristiana, als seus familiars i amics.

En segon lloc el nostre desig per a totes les persones accidentades, per tal que recuperin ben aviat la seva salut.

En tercer lloc la nostra solidaritat amb les persones que han perdut les seves llars, els seus negocis, les collites, …, totalment o en part. Per tal que puguin refer els danys i tornar a la normalitat. Tot plegat ho sotmetem a la pregària.

A Viladecans, algunes famílies han estat sense subministrament elèctric, i amb problemes de goteres.

La parròquia de Sant Joan ha patit la caiguda del vitrall que dona al carrer muntanya. La restitució del vitrall, s’acosta als 2.000’-€.

També han patit goteres el Centre i la rectoria. Des d’aquestes ratlles agraïm ben sincerament l’eficàcia de la policia municipal en l’eliminació de perills produïts per la ventada. Posem en marxa una campanya de recollida de donatius per la restauració del vitrall caigut i per la revisió de tots els vitralls de la parròquia. Podeu fer el vostre donatiu personalment o bé si ho desitgeu a la cc parroquial de St. Joan: ES73 0182 4508 0802 0180 2640.

El parc agrari de Viladecans ha patit greus afectacions i destrossa de collites per inundació a la part baixa, i destrosses per vent a la part alta. Ho sentim molt. Preguem pel ràpid restabliment de totes les infraestructures afectades. Confiant sempre en l’esperit de superació de tots vosaltres.

També a la parroquia de Sta. Maria Magdalena es produïren diverses filtracions del subsòl i alguna gotera. La reparació feta per evitar goteres al vestíbul, ha respost magníficament.

Això posa de manifest que hem de procurar mantenir en bones condicions aquests punts afectats, així com cuidar, de manera sistemàtica, les nostres instal·lacions i edificis.

A ambdues parròquies necessitem i us demanem la vostra col·laboració econòmica, per tal d’endegar les més que necessàries obres de manteniment i consolidació que tenim pendents. També anirà bé que fem algunes aportacions per ajudar a les persones damnificades.

A totes i a tots rebeu-ne les gràcies, ja, de manera anticipada !

La darrera reflexió, la necessitat d’aportar el nostre granet de sorra en la cura del nostre planeta, conductes que afavoreixin l’emissió de determinats residus perniciosos i deixalles tòxiques, que ens perjudiquen a tots i són la pitjor herència que deixem per a la salut de les generacions que ens segueixen.

Mn Frederic Esteve i Mn Josep Maria Gómez.

Català CA Español ES