El 15 d’octubre, diada de Santa Teresa d’Àvila, ens deixà als 62 anys, en Javier Velasco Arias, eminent i reconegut biblista. Va nàixer l’any 1956, a Medina del Campo i des de 1967, vivia a Barcelona.

Es va llicenciar en teologia, especialitzant-se en Bíblia per la Facultat de Teologia de Catalunya.  Doctorand en Teologia, especialitat Bíblia a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Ha estat un gran comunicador, eminent teòleg i un emprenedor de moltes iniciatives d’animació bíblica, com l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona, l’any 2004.

Ha estat professor de Sagrada Escriptura a la Facultat de Teología de Catalunya i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

Des del darrer 2 d’octubre de 2015, que amb el Decret 22/2015, el nostre bisbe diocesà Mons. Agustí Cortés, erigia el Secretariat d’Animació Bíblica de la Pastoral, al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, del qual en Javier en fou el coordinador.

També es va responsabilitzar del “Departament d’Animació Bíblica de la Pastoral”, del Centre d’Estudis Pastorals.

Coordinador de l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona

Fou coordinador del seminari “Bíblia i Pastoral” de l”Associació Bíblica Espanyola” i membre de l”Associació Bíblica de Catalunya”

En Javier Velasco Arias, és autor de diversos llibres, “La Biblia compartida”, “Bíblia y Pastoral” , “El matrimonio en la comunidad paulina de Corinto”, “El matrimoni i l’ús dels béns en la Bíblia”, “María, madre de Jesús”, Diablo guardián”, Puedo explicarlo todo”, “Este que ves”, “La edad de la punzada”, “Los años sabandijas”, “Materialísmo histérico”, “Luna llena en las rocas”, entre altres  i molts articles de temes bíblics, tant en publicacions especialitzades com en les xarxes socials.

Reposi en la pau de Déu.

Català CA Español ES