Lectura de l’evangeli segons sant Joan (16,12-15)

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara seria per a vosaltres una càrrega massa pesada.

Quan vindrà el Defensor, l’Esperit de veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera, perquè ell no parlarà pel seu compte: dirà tot el que sentirà dir i us anunciarà l’esdevenidor.

Ell em donarà glòria, perquè tot allò que anunciarà ho haurà rebut d’allò que és meu. Tot el que és del Pare és meu; per això dic que tot allò que us anunciarà, ho rep d’allò que és meu.»

Comentari de l’evangeli

Amb la nostra limitada intel•ligència tots ens hem preguntat moltes vegades qui, què i com es Déu…

De fet a la Bíblia, a l’Antic Testament, apareix com el poble d’Israel el veia no només com el Déu de l’Aliança que l’allibera de la esclavitud de Egipte, sinó també com el Déu creador que escolta les pregàries del poble i l’acompanya cada dia…

Es, però, al Nou Testament on Déu apareix com a comunitat de persones, Pare, Fill i Esperit, festa que celebrem avui.

I si nosaltres estem creats a imatge i similitud de Déu, es obvi que la gran lliçó de l’ésser de Déu es que estem cridats també a ser una comunitat d’amor… Aquesta es la gran aplicació de la festa d’avui.

Cada un de nosaltres, així com les nostres comunitats, hem de ser una reflex de la comunitat trinitària de Déu, i haurem d’estimar-nos els uns als altres com el Pare, el Fill i l’Esperit s’estimen.

La Trinitat de Déu marca l’estil de vida de les nostres persones.

Manel Simó

Català CA Español ES