Enguany celebrem les festes patronals, el 23 i el 27, des del confinament. Si més no, veiem que la diada de les roses, els llibres i la cultura catalana, -malgrat el Covid19-, aporta moltes iniciatives que refermen el seu caràcter irrenunciable. A més de felicitar als Jordi i a les Montserrat, ens hem felicitat uns i altres compartint anècdotes i esperances.

Molts tutorials a les xarxes ens ensenyen a fer roses, perquè a ningú n’hi falti. Floristes i llibreters, proposen sistemes de venda dels seus articles. Tot i que encara queden llibres per publicar i els escriptors no els podran signar als compradors. Curiosament hi ha unanimitat per a celebrar Sant Jordi alternatiu, al carrer, el proper 23 de juliol. No serà igual, però ens permetrà mantenir aquesta tradició tant nostra. Això, si es normalitza l’activitat després de la pandèmia.

Però, a més, des de la fe, aquestes festes en suposen:
1) Agrair al nostres Sants els favors rebuts en la seva intercessió al Senyor, per tantes persones que, en aquesta pandèmia, ens donen lo millor d’elles mateixes, metges, científics, infermers, auxiliars, zeladors i tots els que no deixen de fer els serveis essencials, per senzills que siguin. Totes són les persones més importants!
2) Demanar als nostres Sants que segueixin intercedint al Senyor, en les nostres necessitats personals, en la salut de tantes persones que hi a les UCI, als hospitals, als llocs habilitats i recuperant-se a casa, sense oblidar als difunts i als seus familiars, Però també per a totes les persones que ens ajuden a combatre el Covid19.
3) Finalment, preguem pels que s’esforcen per tal de millorar les condicions de vida a Catalunya, perquè siguem sempre una terra d’acolliment, un lloc de prosperitat i, -molt especialment-, de bona convivència amb tothom.

La Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat i de la Vetlla de Santa Maria, la vigília, es celebraran a la Basílica de Montserrat, presidides pel P. Josep M. Soler, abat, amb la comunitat benedictina, però sense la participació de l’escolania ni de fidels.

Els mitjans de comunicació retransmetran les activitats d’aquestes jornades. La Vetlla i l’Eucaristía solemne des de Montserrat, les retransmetrà la Xarxa de Comunicació Local, (TV locals de Catalunya), Ràdio Estel i Montserrat Ràdio i TV, en directe.

Català CA Español ES