Lectura de l’evangeli segons sant Joan 20, 19-23

Al capvespre d’aquell mateix dia, que era diumenge, els deixebles, per por dels jueus, tenien tancades les portes del lloc on es trobaven. Jesús va arribar, es posà al mig i els digué: «Pau a vosaltres». Dit això, els va mostrar les mans i el costat. Els deixebles s’alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir: «Pau a vosaltres. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres». Llavors va alenar damunt d’ells i els digué: «Rebeu l’Esperit Sant. A qui perdonareu els pecats, li quedaran perdonats; a qui no els perdoneu, li quedaran sense perdó».

Comentari de l’evangeli

Pentecosta, paraula grega que significa «cinquanta» es, per als jueus, la festa que commemora els cinquanta dies que van passar des de l’alliberament del poble de l’esclavitud d’Egipte, fins al pacte del Sinaí; i per als cristians, els cinquanta dies que van passar des de la resurrecció de Jesús fins a la vinguda de l’Esperit promès per Jesús («no us deixaré orfes»).
Déu Pare, creador; Jesús, fill de Déu, redemptor; i l’Esperit, santificador (Senyor i infon vida…) complementen la nostra fe trinitària.
Avui és la festa de l’Esperit que se’ns dona en els seus set dons perquè puguem produir els seus fruits.
Els dons ajuden la nostra intel•ligència (saviesa, enteniment, ciència i consell) i la nostra voluntat (fortalesa, pietat i temor de Déu…)
Els fruits surten del cor (amor, alegria, pau), de la comunicació (tolerància, amabilitat i bondat) i de l’acció (lleialtat, humilitat i domini d’un mateix…).
Veniu, Esperit sant, ompliu-nos

Manel Simó

Parròquies de Viladecans i Sant Climent de Ll.

Català CA Español ES