Les circumstàncies del Covid19, enguany ens ha impedit fer la tradicional romeria de les parròquies de Viladecans a Montserrat, com cada dotze d’octubre.

Si més no, el vincle amb el Santuari Basílica i la fe en la “Moreneta”, dels viladecanencs i viladecanenques, no ha impedit que les nostres parròquies s’unissin per agrair a Santa Maria els favors rebuts en la seva intercessió al senyor i de demanar-ne la seva protecció, d’un mode diferent.

El darrer dilluns, a les dotze del migdia, a la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat es va fer una Eucaristia concelebrada, amb fidels de totes les parròquies de Viladecans, presidida pel P. Joan Maria Mayol, OSB, rector del Santuari acompanyat del clergat d’aquestes parròquies.

La celebració tingué un marcat to participatiu en la proclamació de les lectures, pregàries, ofrenes, cants, … i en la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat, del bisbe Josep Torras i Bages, que resaren tots els assistents.

El P. Joan Maria, va glosar Santa Maria, com a Mare de Jesús i Mare nostra, pilar de fe i esperança, tenint en compte les vicissituds que estem passant amb l’actual pandèmia. També va agrair l’interès de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, en la participació i animació de l’Eucaristia.

No hem perdut els lligams espirituals i sentimentals amb Montserrat, ja que si no hi podíem anar, va ser Montserrat, en la persona del Rector del seu Santuari, qui vingué a Viladecans, mantenint ben viu aquest vincle.

L’enhorabona a totes i a tots, i per molts anys!

Català CA Español ES