Lectura de l’evangeli segons sant Joan 18,33b-37

En aquell temps, Pilat digué a Jesús: «Ets tu el rei dels jueus?» Jesús contestà: «Surt de vós això que em pregunteu, o són d’altres els qui us ho han dit de mi?»

Respongué Pilat: «Jo, no sóc pas jueu. És el teu poble i els mateixos grans sacerdots els qui t’han entregat a les meves mans. He de saber què has fet.» Jesús respongué: «La meva reialesa no és cosa d’aquest món.

Si fos d’aquest món, els meus homes haurien lluitat perquè jo no fos entregat als jueus. I és que la meva reialesa no és d’aquí.» Pilat digué: «Per tant, vols dir que ets rei.» Jesús contestà: «Teniu raó: jo sóc rei.

La meva missió és la de ser un testimoni de la veritat; per això he nascut i per això he vingut al món: tots els qui són de la veritat escolten la meva veu.»

Comentari de l’evangeli

L’any litúrgic acaba sempre amb la celebració de Crist Rei, una festa establerta l’any 1925, més teològica que popular, que està relacionada con la terminologia bíblica del Regne de Déu.

Els cristians demanem cada dia en el Parenostre que vingui a nosaltres el Regne de Déu, que es, tot just, el projecte que Jesús va venir a instaurar. Un Regne que es va construint dia a dia i que arribarà a la plenitud en el cel nou i la terra nova…

I avui el Prefaci de la Missa s’encarrega de recordar-nos que aquest Regne es universal i etern, de veritat i de vida, de santedat i de gracia, d’amor, de justícia i de pau…, és a dir, un Regne que s’edifica amb aquests valors.

En definitiva, construir el Regne es ser fidels a allò Déu ens demana cada dia.

Manel Simó

Català CA Español ES