Lectura de l’evangeli segons sant Joan 10,27-30

En aquell temps, digué Jesús: «Les meves ovelles escolten la meva veu. Jo les conec, i elles em segueixen. Jo els dono vida eterna: mai no es perdran, i ningú no me les arrencarà de les mans. Allò que el Pare m’ha donat val més que tot, i ningú no podrà arrencar res de les mans del meu Pare. Jo i el Pare som u».

Comentari de l’evangeli

Aquest quart diumenge de Pasqua es tradicionalment conegut com el diumenge del Bon Pastor a rel del text de l’evangeli, i és una bona ocasió de reflexió per a qualsevol persona que tingui responsabilitats d’anar al front, o tenir cura d’altres persones.
Es clar que aquest llenguatge de pastors, ramats i ovelles pertany a una societat agrària, com era la del temps de Jesús, i que tenia una llarga tradició en el llenguatge bíblic, on, per exemple, ja es parlava dels pastors dolents d’Israel.
I el que a nosaltres en interessa es veure el model de bon pastor, o bon dirigent, bon pare, bona mare, que dissenya Jesús. Perquè Ell ensenya que un bon pastor ha de: –escoltar, conèixer i seguir el ramat
Escoltar vol dir interessar-se pel que pensen i diuen aquells que pasturem
Conèixer-los suposa un mútua comprensió i acceptació
Seguir-los es posar-se al seu servei.
Un capellà ha de fugir de ser un funcionari; un polític no pot limitar-se a ser un buròcrata; un educador no pot ser només un assalariat; uns pares poden fills al món per considerar-los objectes de la seva propietat…Serien mals pastors

Manel Simó

Català CA Español ES