Darrera construcció important de la nostra església. És el porxo que dignifica, més si cap, la magnífica porta principal. És un espai cobert amb una orientació principal: organitzar en un futur en aquest espai esdeveniments de caràcter popular.

El dia 28 d’abril, la parròquia de la mare de Déu de Montserrat on el nostre bisbe Agustí va inagurar una porxada al davant de l’actual església.

Motivació de la porxada
El papa Benet XVl va ser promotor de “l’atri dels gentils”, recordant aquell espai del temple de Jerusalem que acollia als no jueus que no participaven del culte, avui diríem que no anaven a missa.

Obrim aquest pòrtic per estar disposats a acollir totes les persones i col·lectius, per fomentar un diàleg respectuós entre diferents cultures, per voler ser un lloc de trobada entre creients i no creients, per estar oberts als diferents partits i confessions, per aspirar a descobrir la riquesa de l’altre i no veure’l com un contrincant, sinó una persona que em pot ajudar. Un punt de referència d’aquest espai pot ser l’actual pati del Centre Cultural de la parròquia de Sant Joan on tothom hi té acollida.

Objectius prioritaris

  1. Un espai on es respiri un respectuós humanisme, dintre d’un pluralisme.
  2. Un espai que allunyant tot fanatisme i intransigència sigui un lloc de diàleg respectuós i portador de valors humans que dignifiquen la persona.
  3. El papa actual parla d’obrir-se a les perifèries, que vol dir obrir-se al món, i nosaltres en volem ser testimonis.
  4. Es una manera de fer-nos propers a la realitat humana: alegries, inquietuds, esperances i allunyar tot sofriment que desfiguri la persona humana…
  5. I si volem expressar-ho d’una manera cridanera, “un espai obert fins i tots als delinqüents, si estan en procés recuperació”.

Acabem dient que totes aquestes noves realitats són factibles, gràcies a la col·laboració
de tantes persones.

 

Català CA Español ES