Lectura de l’evangeli segons sant Marc 9,38-43.45.47-48

En aquell temps, Joan digué a Jesús: «Mestre, n’hem vist un que es valia del vostre nom per treure dimonis, i li dèiem que no ho fes més, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres.»

Jesús respongué: «Deixeu-lo fer. Ningú que en nom meu faci miracles no podrà després malparlar de mi. Qui no és contra nosaltres és amb nosaltres. Tothom qui us doni un vas d’aigua pel meu nom, perquè sou de Crist, us dic amb tota veritat que no quedarà sense recompensa.

Però a aquell que allunya de mi un d’aquests petits que tenen fe, valdria més que el tiressin al mar amb una mola d’ase lligada al coll. Si la teva mà et fa caure en pecat, talla-te-la.

Val més que entris a la vida sense mà, i no que vagis amb totes dues mans a l’infern, al foc que no s’apaga. Si el teu peu et fa caure en pecat, talla-te’l. Val més que entris a la vida sense peu, i no que siguis llençat amb tots dos peus a l’infern.

I si el teu ull et fa caure en pecat, treu-te’l. Val més que entris al regne de Déu amb un sol ull, i no que siguis llençat amb tots dos ulls a l’infern, on el corc no mor mai i el foc no s’apaga.»

Comentari de l’evangeli

L’evangeli d’avui ens alerta sobre una de les actituds negatives en que podem caure tots, i es el fet de fer diferenciació entre les persones fent servir criteris molt poc cristians.

El mateix apòstol Joan va mostrar aquesta actitud quan li diu a Jesús que ha apartat a algú perquè no era dels qui venen amb nosaltres… I també nosaltres a vegades caiem a la temptació d’excloure persones perquè no tenen les mateixes idees polítiques, socials o religioses que nosaltres…No són dels nostres, diem.

Jesús afirma que qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres. I es que, per damunt de tot, les persones son persones i com a tal han de ser acceptades i tractades. Una cosa son les discrepàncies i una altra molt diferent les intoleràncies.

Allò que veritablement escandalitza es el fet que alguns pensin, amb una mentalitat fonamentalista, que només ells tenen la veritat, y menyspreen els qui no pensen con ells.

Aquesta actitud fa molt de mal a l’Església.

Manel Simó

Català CA Español ES