Lectura de l’evangeli segons sant Mateu 13,44-52

En aquell temps, Jesús digué a la gent: «Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp. L’home que el troba el deixa amagat i, content de la troballa, se’n va a vendre tot el que té i compra aquell camp.

També passa amb el Regne del cel com amb un comerciant que buscava perles fines. El dia que en trobà una de molt preu, anà a vendre tot el que tenia i la comprà.

[També passa amb el Regne del cel com amb aquelles grans xarxes que, tirades a l’aigua, arrepleguen de tot. Quan són plenes, les treuen a la platja, s’asseuen i recullen en coves tot allò que és bo, i llencen allò que és dolent.

Igualment passarà a la fi del món: Sortiran els àngels, destriaran els dolents d’entre els justos i els llençaran al forn encès: allà hi haurà els plors i el cruixir de dents. Ho heu entès, tot això?»

Li responen: «Sí que ho hem entès.» Ell els digué: «Mireu, doncs: Els mestres de la Llei que es fan deixebles del Regne del cel són com aquells caps de casa que treuen del seu cofre joies modernes i antigues.»]

Comentari de l’Evangeli

L’evangeli d’avui ens presenta una tercera i darrera reflexió sobre les paràboles del Regne, recollides al capítol 13 de l’evangelista Mateu.

Se’ns ofereixen tres paràboles més amb una afirmació i reflexió molt concreta: ens cal un procés de recerca i discerniment permanent per descobrir el projecte de Déu sobre nosaltres i valorar-lo degudament…

Perquè és des de la valoració des d’on estimem i ens comprometem de veritat.

Deu té un projecte sobre cadascú de nosaltres i serem jutjats pels fruits que haurem obtingut en la realització d’aquest projecte.

El cristianisme, el Regne de Déu és una opció de vida que cal treballar dia a dia en el nostre interior per reflectir-la a l’exterior.

Manel Simó

Català CA Español ES