Lectura de l’evangeli segons sant Marc (6, 30-34)

En aquell temps, els apòstols es reuniren amb Jesús i li parlaren de tot el que havien fet i ensenyat. Ell els diu: «Veniu ara tots sols a un lloc despoblat i reposeu una mica.»

Perquè molta gent anava i venia i no els deixava temps ni per menjar. Se n’anaren, doncs, tots sols amb la barca cap a un lloc despoblat. Però algú els veié quan marxaven; molts ho van saber, van córrer a peu de tots els pobles i arribaren primer que ells.

Quan Jesús desembarcà veié una gran gentada i se’n compadí, perquè eren com ovelles sense pastor. I es posà a instruir-los llargament.

Comentari de l’evangeli

L’evangeli d’avui segueix el text del diumenge passat. Els apòstols tornen de la missió que les ha estat confiada, i Jesús els reuneix per avaluar el seu treball i reposar.

I no deixa de ser curiós que la lectura d’aquest evangeli coincideix quasi sempre en un temps que per a moltes persones es temps de vacances. Fet que ens indica que es un moment molt adient per descansar i treballar el nostre equilibri interior, després d’uns mesos durs i difícils.

Un descans, però, que no ens pot fer oblidar que caldrà tronar a l’activitat, perquè, com diu l’evangeli, son moltes les ovelles sense pastor, i hi ha moltes persones que ens segueixen necessitant.

Recollim, doncs, força i preparem el proper curs. Que, com ens ha dit el salm 22, la vara del Senyor, bon Pastor, ens guiï per camins segurs, per l’amor del seu nom, i ens assereni i ens conforti.

Manel Simó

Català CA Español ES