Lectura de l’evangeli segons sant Mateu 11,25-30

En aquell temps, Jesús digué: «Us enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè heu revelat als senzills tot això que heu amagat als savis i als entesos. Sí, Pare, així us ha plagut a vós.

El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Fora del Pare, ningú no coneix veritablement el Fill; igualment, no coneix veritablement el Pare, fora del Fill i d’aquells a qui el Fill el vol revelar.

Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats; jo us faré reposar. Accepteu el meu jou, feu-vos deixebles meus, que jo soc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs que tant desitjàveu, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega lleugera.»

Comentari de l’evangeli

Continua la lectura del discurs de la missió, de l’evangelista Mateu, i avui Jesús mostra als seus deixebles un parell d’experiències que els hi seran molt útils en la seva tasca:

– els acolliran les persones senzilles; i els acceptaran aquells que entenguin que el seguiment de Jesús allibera les esclavituds humanes.

Reflexionem aquests dos punts:
Qui, i com es, una persona senzilla? No ho es perquè no tingui diners o més o menys cultura, sinó perquè sigui tolerant i oberta, respectuosa amb les idees dels altres, i sempre disposada a ajudar. La senzillesa es un estil global de vida.

I què vol dir Jesús quan afirma que Ell es font de descans i alliberament? Que davant un pensament farisaic que imposava dures càrregues, la seva invitació es fer de l’amor la millor expressió de la llibertat.

L’evangeli d’avui es un repte que cal experimentar dia rere dia.

Manel Simó

Català CA Español ES