Lectura de l’evangeli segons sant Joan (13,31-33a.34-35)

Quan Judes va ser fora del cenacle, Jesús digué: «Ara el Fill de l’home és glorificat, i Déu és glorificat en ell. Si Déu és glorificat en ell, és que també Déu el glorificarà en Déu mateix, i el glorificarà ben aviat.

»Fillets, és per poc temps que encara estic amb vosaltres. Us dono un manament nou: que us estimeu els uns als altres. Tal com jo us he estimat, estimeu-vos també vosaltres. Per l’estimació que us tindreu entre vosaltres tothom coneixerà si sou deixebles meus.»

Comentari de l’evangeli

L’evangeli d’avui toca el moll de l’ós de la nostra identitat cristiana: ens hem d’estimar els uns als altres com Ell ens va estimar, es a dir, donant la vida; i només així serem reconeguts com a veritables deixebles de Jesús de Natzaret, el Crist.

Avui si volem ser creïbles, a més de creients, segons l’advertiment de l’estimat i reconegut bisbe Casaldàliga, haurem de mostrar la nostra aposta en gestos quotidians d’amor i solidaritat.

Estem encara en plena Pasqua, a l’espera de la vinguda de l’Esperit, que ha d’envigorir la nostra tasca com va fer amb els apòstols, però cal que ens trobi oberts al seu pas i la seva acció.

El llibre de l’Apocalipsi, per la seva banda, ens ha recordat avui un cop més que la nostra utopia tindrà el seu final en el cel nou i la terra nova, una utopia que cal treballar-la cada dia.

Manel Simó

Català CA Español ES