Lectura de l’evangeli segons sant Lluc 21,25-28.34-36

En aquell temps, deia Jesús als deixebles: «Hi haurà prodigis al sol, a la lluna i a les estrelles. A la terra, les nacions viuran amb l’ai al cor, esverades pels bramuls de la mar embravida.

La gent perdrà l’alè de por, pensant en els desastres que sobrevindran arreu del món, perquè fins l’estelada del cel trontollarà. Llavors veuran venir el Fill de l’home sobre un núvol, amb poder i amb una gran majestat.

Quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt, perquè molt aviat sereu alliberats. »Estigueu atents sobre vosaltres: Que l’excés de menjar i beure o la preocupació dels negocis no afeixugués el vostre cor i us trobéssiu a sobre aquell dia de cop i volta, perquè vindrà, segur com un llaç, per a tothom, sigui on sigui de la terra.

Estigueu alerta pregant en tota ocasió i demanant que pugueu sortir-vos-en, de tot això que ha de succeir, i us pugueu mantenir drets davant el Fill de l’home.»

Comentari de l’evangeli

Comença avui un nou cicle litúrgic i disposarem ara de quatre setmanes per preparar el Nadal. Es el temps anomenat d’Advent, es a dir, de reflexionar sobre tres adveniments: la vinguda del Fill de Déu fet home, la vinguda al final del temps, de que parla avui l’evangeli, i la vinguda i presència en nosaltres mateixos.

L’evangeli d’avui, doncs, contempla un final d’aquest món, simbolisme també del nostre propi final, que acabarà amb la vinguda gloriosa del Fill de l’home amb gran poder i majestat; una situació davant de la qual haurem d’estar sempre preparats.

Advent ens proposa, un cop més, una molt bona oportunitat per fer balanç de la nostra vida.

Manel Simó

Català CA Español ES