Lectura de l’evangeli segons sant Lluc 1,39-45

Per aquells dies, Maria se n’anà decididament a la Muntanya, a la província de Judà; entrà a casa de Zacaries i saludà Elisabet.

Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria el nen saltà dins les seves entranyes, i Elisabet, plena de l’Esperit Sant, cridà amb totes les seves forces: «Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes.

Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor vingui a visitar-me? Mira: tan bon punt he sentit la teva salutació, el nen ha saltat d’entusiasme dins les meves entranyes. Feliç tu que has cregut! Allò que el Senyor t’ha fet saber, es complirà.»

Comentari de l’evangeli

Si els dos diumenges anteriors el protagonista de l’evangeli va ser Joan Baptista, avui, en aquest darrer diumenge d’Advent, el personatge central torna a ser Maria. Joan Baptista i Maria van ser els dos grans antecessors del Messies…

I de Maria avui se’n destaquen dues coses: la seva preparació immediata de l’adveniment del seu fill va ser un acte de solidaritat i companyia amb la seva cosina Elisabeth…¡Quina manera més adient de preparar un Nadal!

D’altra part, un segon punt a posar en relleu es el diàleg entre Maria i Elisabeth, en el qual Maria rep el màxim elogi que pot rebre una persona: feliç tu, que has cregut… La fe com a font de felicitat. ¿Ens fa a nosaltres feliç la nostra fe, o cerquem la felicitat en altres realitats…?

Nadal ja es a prop, i quan uns als altres ens el desitgem feliç, pensem en què posarem enguany la nostra felicitat particular.

Manel Simó

Català CA Español ES