Lectura de l’evangeli segons sant Joan 1,29-34

En aquell temps, Joan veié que Jesús venia i digué: «Mireu l’anyell de Déu, que pren damunt seu el pecat del món. És aquell de qui jo deia: Després de mi ve un home que m’ha passat davant, perquè, abans que jo, ell ja existia.

Jo no sabia qui era, però vaig venir a batejar amb aigua perquè ell es manifestés a Israel.» Després Joan testificà: «He vist que l’Esperit baixava del cel com un colom i es posava damunt d’ell.

Jo no sabia qui era, però el qui m’envià a batejar amb aigua em digué: «Aquell sobre el qual veuràs que l’Esperit baixa i es posa és el qui bateja amb l’Esperit Sant.» Jo ho he vist, i dono testimoniatge que aquest és el Fill de Déu.»

Comentari de l’evangeli

La sang de l’anyell degollat va lliurar als israelites de l’extermini, la nit que fugiren d’Egipte, i va fer possible el seu alliberament de l’esclavitud; i la sang de Jesús crucificat en allibera de les nostres esclavituds nascudes del pecat: aquest es el significat de l’evangeli d’avui, que recull la predicació de Joan Baptista sobre Jesús.

I aquest sacrifici de Jesús es avui ben actual en tants homes i dones que lliuren les seves vides per l’alliberament integral de les persones.

Cal que a la celebració de l’Eucaristia demanem, cada vegada amb plena consciència, que l’Anyell sacrificat allunyi el pecat, ens alliberi i ens doni la pau que tant necessitem.

Manel Simó

Català CA Español ES