Lectura de l’evangeli segons sant Marc 1,1-8

Comença l’evangeli de Jesús, el Messies, Fill de Déu. En el profeta Isaïes hi ha escrit això: «Jo envio davant teu el profeta missatger perquè et prepari el camí.

Una veu crida en el desert: Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí.» Complint això, Joan començà a batejar en el desert. Predicava un baptisme de conversió, per obtenir el perdó dels pecats, i anaven a trobar-lo de tot arreu de Judea, amb tota la gent de Jerusalem, confessaven els seus pecats i es feien batejar per ell al riu Jordà.

El vestit de Joan era de pèl de camell, es cobria amb una pell a la cintura i s’alimentava de llagostes i mel boscana. I predicava així: «Després de mi ve el qui és més poderós que jo, tan poderós que no sóc digne ni d’ajupir-me a deslligar-li la corretja del calçat.

Jo us he batejat només amb aigua; ell us batejarà amb l’Esperit Sant.»

Comentari de l’evangeli

Si diumenge passat l’evangeli ens exhortava a vetllar i aprofitar aquest temps d’Advent per mirar al nostre interior i a la realitat que ens envolta, avui se’ns exhorta a obrir camins, o sigui, a concretar la nostra vetlla en accions concretes.

Marc, que es l’evangelista que llegirem enguany, ens presenta la figura de Joan Baptista, anunciada pel profeta Isaïes, que ens anima a obrir una ruta al Senyor que ve cada dia al nostre encontre…

La consigna es clara: el cristianisme es un camí que hem de recórrer dia a dia. Es un procés de pelegrinatge, cercant el Regne de Déu i la seva justícia.

I un camí concret d’acció molt necessària en els moments que vivim ens la marca la lectura d’Isaïes que acompanya l’evangeli d’avui: consoleu, consoleu al meu poble diu el profeta

Son paraules dirigides a un poble que patia perquè es trobava desterrat a Babilònia… ¿I no està també avui gran part de la nostra societat immersa en el patiment d’una pandèmia que ha causat i causa molts dolors?

Per això el Papa Francesc ens repeteix constantment que és necessari apropar-se a la gent amb tendresa i aportar-hi esperança i misericòrdia.

Aprofitem al màxim aquest temps de gràcia que es l’Advent

Manel Simó

Català CA Español ES