Lectura de l’evangeli segons sant Marc 13,33-37Comentari de l’evangeli

Comencem avui un nou any litúrgic, i això vol dir que obrim novament, des dels inicis, aquest llibre de la gran pedagogia cristiana que és la litúrgia.

Ara, amb l’Advent, toca treballar, bàsicament, l’espiritualitat de la vetlla, de l’anàlisi crítica de nosaltres mateixos i de la realitat que ens envolta, ferms sempre en l’esperança viva de que Déu va venir, ve i vindrà a habitar enmig nostre.

I l’evangeli d’avui, per viure i aprofundir tota aquesta realitat, ens anima, amb la paràbola del porter vigilant, a estar sempre atents, a vetllar. Per tres vegades se’ns dona la mateixa consigna.

¿Què és vetllar?

El Papa Francesc ens adverteix sovint que no ens poden limitar, en les nostres reflexions, a fer diagnòstics, sinó que la nostra anàlisi ha d’anar acompanyada de propostes superadores i realment aplicables, tant a nivell personal, com a nivell comunitari.

Vetllar és veure, jutjar i actuar. I la nostra vetlla ha de tenir sempre com a objectiu l’alliberament de les esclavituds interiors que encara ens allunyen de la pau interior

Manel Simó

Català CA Español ES